Nieuwe buitenschoolse opvang van GO! basisschool De Schorre

Donderdag 15/09 opent BODS officieel de deuren. BODS staat voor ‘Buitenschoolse Opvang De Schorre’ en is de eerste buitenschoolse opvang van GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands.De naam ‘BODS’ werd zélf door de leerlingen gekozen en wordt donderdag 15/09 om 14.30u aan de ouders bekend gemaakt

Sinds begin dit schooljaar organiseert GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands buitenschoolse opvang. Elke ochtend kunnen kinderen er terecht van 7 tot 8.30 u en na de schooluren tot 17 u.
Hiermee wil de school een antwoord bieden op de vraag van heel wat ouders om hun kinderen voor en na de schooluren op dezelfde locatie op te vangen dan waar ze schoollopen.
Ook voor de peuters die de overstap maken van het kinderdagverblijf naar de kleuterschool zorgt de buitenschoolse opvang ervoor dat de drempel lager ligt.

Nancy De Hertogh vangt de kinderen op en begeleidt ze tijdens het spel, leest verhalen voor enz. Zij deed in het verleden heel wat ervaring op in vakantiecentra.
Tevens is zij ook onderhoudsmedewerker in de school en houdt zij tijdens de middag toezicht bij de kleuters in de eetzaal. Ze is een vertrouwd gezicht in de school.

Katleen Michiels, directeur GO! basisschool De Schorre: “Kinderopvang, buitenschoolse opvang en (kleuter)school gaan naadloos in elkaar over. Dit biedt continuïteit voor kinderen en hun ouders. Zo voelen kinderen zich veilig omdat ze omringd worden door vertrouwde gezichten in een vertrouwde omgeving.”

Praktisch info over de opvang:

Voor- en naschoolse opvang – GO! basisschool De Schorre (bsdeschorre.be)

Bekendmaking nieuwe naam

Omdat GO! buitenschoolse opvang De Schorre een mond vol is, vroeg het schoolteam aan de leerlingen en ouders om na te denken over een leuke, krachtige naam.

De school selecteerde 3 namen (uit een 40-tal inzendingen) waaruit de leerlingen konden kiezen. Van de winnende naam wordt een raamsticker gemaakt én op donderdag 15/09 om 14.30u maakt de school de naam en de winnaar (bedenker naam) officieel bekend.

De leerlingen krijgen dan een glaasje fruitsap en de ouders die ’s avonds hun kind komen ophalen in de opvang krijgen een kleine attentie.


GO! basisschool De Schorre
Jan van Droogenbroeckstraat 49
2890 Puurs-Sint-Amands
052 33 21 05
info@bsdeschorre.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be